Internet varoitus

vanhemmille

Yleisesti ottaen internet on hyvä paikka. Sen ansiosta ihmiset voivat löytää uusia ystäviä, joilla on samanlaiset kiinnostuksen kohteet, ja siten olla sosiaalisempia. Taas toisaalta, aivan niin kuin todellisessa elämässäkin, internetissä voi myös tapahtua ikäviä asioita. Lapsestanne ei voi tulla huumekauppiasta tai autovarasta internetissä, mutta silti on joitain vaaroja, jotka pitää huomioida. Vanhemman velvollisuuksiin kuuluu suojella lastaan näiltä vaaroilta.

Vietä enemmän aikaa lastesi kanssa. Lapset yrittävät paeta virtuaalimaailmaan, kun todellisessa elämässä on ongelmia tai kun kukaan ei kuuntele heidän ongelmiaan. Jos suhteenne perustuu luottamukseen, voitte vaikuttaa lapseenne positiivisesti. Älä yritä kontrolloida lastasi koko ajan - jos välillänne on luottamus, lapsi pyytää apua tai neuvoja itse. Nykyään lapset tietävät sinua enemmän internetistä ja siksi et voi aina läksyttää ja kieltää heitä koko ajan, mutta kuuntele ja kysy ja anna lapsesi opettaa sinua. Näin opit enemmän ja suojelet lastasi.

Kysy mitä hyvää/huonoa Alfa.fi:ssä on. Luo itsellesi tili Alfa.fi - sivustolle, ja lisää lapsesi ystävälistaasi. Katso lapsesi profiilia - mitkä tiedot näkyvät vain ystäville ja mitkä kaikille. Jos löydät jotain, mikä häiritsee sinua, yritä kertoa lapsellesi miksi se häiritsee ja opasta häntä. Käskeminen ja kieltäminen ei yleensä toimi. Jos lastasi ahdistellaan tai kiusataan, hän todennäköisesti ei tiedä miten suhtautua tilanteeseen. Ikävä kyllä, laki on heikko tässä kohtaa - todellisiin toimiin voidaan ryhtyä vasta kun jotain on tapahtunut ja silloin on jo liian myöhäistä. Pyydä lastasi kertomaan aina sinulle, jos jokin asia häiritsee tai jotain epäilyttävää tapahtuu.
Ja jälleen kerran - internet on nykyään todellinen kommunikaatio ympäristö lapsille, etkä voi kieltää sitä heiltä (internetin poisotto on pian sama kuin kotiaresti). Opettele itse, kuuntele lastasi ja löydä hänelle aikaa!

lapsille

Alfa.fi on täydellinen paikka löytää ystäviä ja kommunikoida heidän kanssaan, mutta muista, että aivan kuin todellisessa elämässä, internetissä on myös vaaroja. Välttääksesi niitä suosittelemme, että noudatat turvallisuus sääntöjä.

Muista että tieto, jonka julkaiset on kaikkien nähtävissä ja ulottuvissa. Periaatteessa se on OK, mutta se tarkoittaa myös sitä, että sinun ei kannata kertoa mitään, mitä et halua muiden näkevän! Maailmassa on erilaisia ihmisiä, hyviä ja pahoja. Jotkut pahoista käyttävät internettiä, joten jos et halua heidän saavan sähköpostiosoitettasi, MSN-osoitettasi tai puhelinnumeroasi, niin älä näytä niitä julkisesti. Suojele profiiliasi - valitse internet käyttöpaikkasi yhtä tarkasti kuin valitset salasanasi.

Älä mene ulos internetissä tapaamiesi ihmisten kanssa. Jos sinulla on välttämätön tarve, niin kerro siitä vanhemmillesi - kerro heille missä olet ja miten he saavat sinuun yhteyden. Jos tämäkään ei ole ratkaisu, niin kerro ystävillesi. Ota joku mukaan ensi tapaamiselle (mielellään aikuinen). Tavatkaa paikassa, jossa on paljon ihmisiä - ostoskeskus, suosittu kahvila jne. Jos mahdollista, niin ota selvää kenen kanssa olet tekemisissä ja onko teillä yhteisiä ystäviä. Muista - kaikilla ei ole aina puhtaat aikomukset, vaikka itse niin luulisit.© 2018 Alfa.fi - kaikki oikeudet pidätetty.